צור קשר כתבות אודות
חבר קיים התחבר | חבר חדש הרשם
כתבות ומאמרים - וזאת אל תעשה
  

וזאת אל תעשה

 

סיגר משובח הולך נהדר עם אוכל טוב, כמנה אחרונה למנה האחרונה. סיגר משובח לא הולך טוב עם טעמים חדים, מודגשים מאוד או חריפים.

 

אני אוהב מאוד חריף. בייחוד את הפלפלונים הקטנטנים שעשויים מזרעו של השטן. אבל אני לא מסמיך עישון סיגר לאכילת הפלפלונים האלה.

 

פלפל חריף הוא בכלל מן הפלאים הטובים שלעולמנו, אבל, אכלת חריף? המתן עם הסיגר. המתן לא רק עד שהשריפה תכבה, אלא גם עד שהגחלים הלוחשות יכבו ויצטננו.

 

איך הולך השיר?

 

חרדל / מעשיר גם אוכל דל,

חזרת / היא המצאה נהדרת,

ואני חבר בחוג /  נאמני הסחוג,

אז בבקשה תביא לי / צ'ילי,

כי פלפלים חריפים / עושים את החיים יפים.

 

יש לי עוד הרבה חרוזים כאלה במאגר-

אבל חריף לא הולך טוב עם סיגר.

 

הכלל הזה, של המתנה אחרי אכילת אוכל חריף, הוא נכון גם לגבי יינות טובים ומשקאות אצילים. הוא לא נכון לגבי וודקה וגראפה.

 

זה לא שהטעם החריף, או עקבותיו, יאפילו על טעמי הסיגר. גרוע מכך. הם ישנו אותם. יש אינטראקציה לא טעימה בין הקפסיקום, החומר החריף שבפלפל, לעשן החמים של הסיגר.

 

רק אצל מי שחיכו עשוי עופרת יצוקה לא ישפיע הטעם החריף על טעמי הסיגר. אבל מי שחיכו עשוי עופרת יצוקה ממילא לא חש את טעמיו של הסיגר.

 

 

 

 הכתבה נלקחה מתוך מגזין "סיגאר" -מגזין החיים הטובים
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אודותינו | החשבון שלי | כתבות | תקנון | שאלות נפוצות | שירות לקוחות

© 2018, דוידס סיגר . כל הזכויות שמורות